Üniversite Tercihlerinizde Size Yardım Edecek En İyi Tercih Robotları


Merhaba sevgili üniversite adayı. Tüm yıl çalıştın uğraştın ve artık bir üniversiteye yerleşmek istiyorsun. Sınav sonuçları açıklandı ve herkes aldığı sıralamaya göre bir üniversiteye yerleşecek. Türkiye'de onlarca farklı devlet ve özel üniversite mevcut. Bu üniversiteler içerisinde yüzlerce farklı bölüm bulunmakta. Bunca bölüm ve üniversite varken sıralamanızın tuttuğu bölümleri bulmak elbette zor olacaktır.

2017 ÖSYS tercihi için birçok geliştirici akıllı robotlar geliştirdi. Bu tercih robotlarını kullanarak puan aralığınıza veya sıralamanıza uygun bölümleri bulabiliyorsunuz. Size bir tercih listesi bile yapabilen bu tercih robotları, çok olduğu için seçmekte sizi biraz zorlayabilir.

En iyi üniversite tercih robotları

Sizin için en iyi ve doğruya en yakın tercih listesi hazırlayan tercih robotlarını aşağıda listeliyoruz. Listede yer alan linklere tıkladığınızda tercih robotuna ulaşabilir ve size uygun bölümleri bulabilirsiniz.

1) ÖSYM Lisans Tercih Kılavuzu

Bu kılavuzu kullanarak üniversitelerin bağlı olduğu kurum YÖK'e ait bilgiler ışığında tercih listesi oluşturabilirsiniz. Bu robota ulaşmak için tıklayın.

2) Google Üniversite Seçimim

Bu tercih robotu ise Google'a ait. Kullanımı biraz karışık ama bulmanız geren bölümleri size gösteriyor. Yalnız diğer tercih robotları gibi çok kullanışlı değil. Bu robota ulaşmak için tıklayın.

3) Üniversite Tercihleri Robotu

Bu tercih robotu oldukça sağlıklı çalışıyor. Bulmak istediğiniz bölümlerin özelliğini seçip, puan ve başarı sıralamanızı girmelisiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra arama butonuna basarak uygun tercihleri bulabilirsiniz. Bu robota ulaşmak için tıklayın.

4) Tercih Robotu

Tercih robotları arasından oldukça fazla kullanılan Tercih Robotu, güncellenmiş verileri ile birlikte üniversite adaylarına yardımcı olmaya çalışıyor. Bu robota ulaşmak için tıklayın.

5) Doğru Tercih

Üniversite tarafından hazırlanan ve öğrencilere tercih dönemlerinde yardımcı olmak isteyen bir robottur. Kullanımı kolaydır. Online danışman ile de öğrencilere takıldıkları noktalarda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu robota ulaşmak için tıklayın.

Yukarıdaki tercih listelerini kullanarak kendinize özel bir liste yapabilirsiniz. Elbette sadece tercih robotuna güvenerek üniversite tercihi yapmayın. Tercihlerinizin doğru olabilmesi için rehber öğretmeninize veya bu işlerden anlayan kişilere danışmayı ihmal etmeyin.
Sevgili üniversite adayı, inşallah istediğiniz bölüme ve üniversiteye yerleşirsiniz. Size başarılar diliyoruz.
Önceki Yazıyı Oku:
Sonraki Yazıyı Oku:
Next Post »